KVS

TOM CUP

Již tradiční předvánoční TOM CUP po roční pauze znovu ožil.

Pátý ročník již tradičního předvánočního turnaje losovaných čtveřic, věnovaný památce Zdeňka a Stanislava Tomšíčka, proběhl po roční pauze způsobené koronavirem 22.12. ve všesportovní hale v Českých Budějovicích. Vítězem turnaje se stala čtveřice hráčů vedená Markem Zmrhalem. 

Krásnější část vítězného týmu pak zastupovaly hráčky VSK Slavia Petra Nýdlová a Aneta Bláhová. Z týmu juniorů volejbalového klubu Jihostroj ČB nastoupil do vítězné čtyřky ještě nadějný smečař Ondřej Homan.  

Turnaj se každoročně koná v předvánočním termínu a to pro hráče a hráčky předem přihlášené, kteří musejí splňovat výkonnostní úroveň nejméně krajského přeboru. Hráči a hráčky jsou pak rozlosováni do 10 týmů po čtyřech, takže nikdo z účastníků předem neví, s kým bude tvořit tým.  Tento formát byl vybrán jako pocta zesnulému Zdeňku Tomšíčkovi a jeho bratru Stanislavu Tomšíčkovi, kteří dlouhá léta patřili mezi patrony jihočeského volejbalu a vždy upřednostňovali týmového ducha a přátelskou atmosféru na hřišti. 

V letošním roce se do organizace turnaje mimo jiné zapojil i Jihočeský krajský volejbalový svaz a to v podobě finančního příspěvku. Již tradičním podporovatelem TOM CUPU je Jan Kanea z Beach parku ČB, který bezplatně zajišťuje catering v průběhu turnaje. 

„Jsme velmi rády, že po roční odmlce se turnaj opět uskutečnil a podařilo se nám sehnat ještě větší počet podporovatelů než v letech předchozích. I zájem hráčů byl letos velký a turnaj se plně obsadil. Hra má dlouhodobě vysokou úroveň, jelikož nezřídka se do turnaje přihlašují i extraligoví hráči a prvoligové hráčky letos zastupovaní např. Markem Zmrhalem či Kateřinou Szabovou.Myslím, že náš dlouhodobý předseda VSK Slavia Zdeněk Tomšíček by byl s atmosférou turnaje i předvedenými výkony velmi spokojen a všem moc děkujeme za účast i podporu,“ uvedla k průběhu turnaje jedna z organizátorek a bývalá hráčka první ligy za VSK Slavia Kamila Křížová.

Výsledky turnaje:​

1. Místo: Zmrhal, Nýdlová, Bláhová, Homan O.

​​​2. Místo: Koranda, Zachová Berková, Dvořák, Velát

​​​3. Místo: Zach, Mifková, Zaiblová, Smažík

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *