Mládež

Velká volejbalová radost dětí a mládeže byla k vidění ve Strakonicích

V sobotu 29.4.2023 se v hale ZŠ Povážská ve Strakonicích uskutečnil první “Okresní turnaj dětí a mládeže ve volejbalu“. Jednalo se o volejbalové klání pro děti a mládež, které se věnují volejbalu v některém z oddílů buď přímo ve Strakonicích, nebo v jeho blízkém okolí, ale s volejbalem buď letos začali, nebo trénují déle, ale se zápasy žádné velké zkušenosti nemají.

Pořadatelem akce byly TJ ČZ Strakonice, spolek – oddíl volejbalu a Okresní volejbalový svaz Strakonice. Významná podpora byla zajištěna ze strany Města Strakonice, a dále od firmy AUTOMA CZ, s.r.o. a Všeobecné zdravotní pojišťovny.

Sešlo se přes 50 dětí, které hrály v sedmi týmech z pěti klubů. Většina dětí byla ročníky narození 2007-2010 Hrálo se na dvou hřištích, které musely být přizpůsobeny místním podmínkám v hale. Konkrétně tedy zkrácení délky hřišť na konci o 1 metr na každé straně tak, aby se dalo aspoň trochu podávat.

To však dětem téměř vůbec nevadilo a hru si náramně užívaly. Hrálo se systémem každý s každým na 2 hrané sety. Tedy celkem 21 zápasů.

Byl to trochu maratón. Navíc zápasy byly nečekaně velmi vyrovnané a napínavé. Každý kdo tam byl, může jistě potvrdit.

Pro většinu to byly první zápasy v životě, ale zápal do hry měl snad každý. Možná až ven byla slyšet radost na každém úspěšném míči.

Na konci bylo pořadí následující:

  1. Chillies (Sokol Katovice)
  2. Středa (TJ ČZ Strakonice)
  3. Black Widows (TJ ČZ Strakonice)
  4. SK Otava Písek
  5. Sedmikrásky (TJ ČZ Strakonice)
  6. Radomyšl (TJ Radomyšl)
  7. TJ Sokol Čkyně

Výsledky turnaje však nebyly pro pořadatele rozhodující, což zaznělo i na začátku a na konci turnaje. Ceny totiž dostaly úplně všichni a stejné. Daleko důležitější bylo udělat takové setkání mezi kluby, založit určitou tradici v porovnávání výsledků práce s mládeží a případně si vzájemně pomoci při společném věci, a to, aby trénování volejbalu dětí vedlo správným směrem a děti měly chuť volejbal hrát.

Jako pořadatelé chceme moc všem poděkovat za podporu a nechceme zapomenout na všechny trenéry, kteří dobrovolně odvádí dobrou práci s dětmi, a dále na rodiče, které děti podporují. Řada z nich se byla i podívat.

Odezvy na akci jsou ze všech stran velmi pozitivní a tak už teď se všichni těší na akce další.

Jednou z nich bude podobný turnaj v Katovicích 13.5.2023 a další pak ve Strakonicích v červnu. Vypadá to, že o budoucnost volejbalu strach rozhodně být nemusí.

sepsal: Vaclav Svach

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *