KVS

Medaile Dr. Otakara Koutského

V lednu jsme ocenili významné osobnosti Jihočeského kraje. Všem oceněným ještě jednou blahopřejeme a děkujeme za skvělou práci pro JIHOČESKÝ VOLEJBAL.

Miroslav Škarvada

Do Jihočeského kraje se přemístil z Ústí nad Labem před drahnou dobou jako rozhodčí celostátních soutěží za zaměstnáním a na doporučení tehdejšího předsedy ústeckého kraje byl ihned zapojen do činnosti v JČK a v okrese Strakonice, kde s pány Fišperou a Buzínem obhospodařovali oblast strakonicka  a působili v celostátních soutěžích. Působil také jako čárový rozhodčí v extralize mužů. Ve sportu působí i jako fotbalový funkcionář v Sedlici u Blatné. Také je znám jako   významný sběratel pivních etiket.

Vladimír Hanzlík

S volejbalem začal jako hráč a rozhodčí v Nové Včelnici společně s Pavlem Říhou. Oba si postupně zvyšovali kvalifikaci až dosáhli mety celostátních soutěží. Tam Vladimír působil dlouhá léta až do dovršení věkového limitu. Ale i nyní na takzvané listtně X pomáhá v celostátních soutěžích a samozřejmě i v krajských soutěžích na táborsku a jindřichohradecku a také ve středních a východních čechách.

Jaroslav KOPET

Dlouholetý nahrávač ve Škodě ČB (80-90 léta), v té době poloprofesionál (trénink se započítával do pracovní doby ve Škodě), hráč národního družstva, účast na OH 1980 (8.místo). Po skončení činnosti ve Škodě ČB se účastnil mnoha veteránských turnajů, dosud rád plave a jezdí na kole.

Mgr. Ladislav VOPÁLKA

V roce 1972 založil kroužek volejbalu při KDPM, začal získávat zkušenosti s trénováním žaček, v období 72-80 se družstva stále zlepšovala v umístěních na turnajích (dvakrát významné turnaje vyhrála). Vrcholem bylo 4.místo na mistrovství republiky a v druhém turnaji o mistra republiky už nové mladé družstvo vyhrálo. Z výherní sestavy byly čtyři hráčky vybrány do národního družstva, z nichž Romana Kumpochová (Jedličková) byla zvolena nejlepší hráčkou na mistrovství Evropy.

RNDr. Alois BOHUNEK

Dlouholetý úspěšný asistent trenérů dívčích kolektivů s řadou úspěchů na turnajích a mistrovství republiky, blízký spolupracovník V. Budínského. Kromě toho vykonával funkci vedoucího družstva, který se pečlivě staral o zajištění veškeré činnosti družstev

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *