Beach

Kalendář beachvolejbalové Národní tour 2023 je na světě

Přestože zima ještě úplně nepředala vládu, tak vám představujeme podobu Národní tour v beachvolejbalu ve formě kalendáře ABV. Naším partnerem i pro letošní sezónu zůstává Skupina ČEZ. Podobou složení turnajů je velmi podobná té loňské, čeká nás minimálně 93 setkání na písku.

Plně se rozjedou všechny mládežnické kategorie U16, U18, U20, které vyvrcholí svými mistrovstvími ČR. I náš sport zasáhla současná ekonomická turbulentní doba a musí se šetřit s výdaji. Z tohoto důvodu například v mládeži nebude kategorie U16 rozhodována profesionálními rozhodčími. Zajištění řízení utkání v této kategorii zůstává na promotérech turnajů. Zároveň dochází ke zvýšení startovného na dvojici napříč Národní tour. Většina mládežnických turnajů je jednodenní akce s rozšířenou kvalifikací, z důvodu kumulace všech třech kategorií do jednoho víkendu. 

V kategorii dospělých držíme stále stejný model turnajů. České poháry 1* – 3* a Letní poháry vyvrcholí mistrovstvím ČR mužů a žen a mistrovstvím klubů. Obě akce letos proběhnou na území hlavního města Prahy. Změnou v této kategorii, a to změnou zásadní, je povolení nového hracího míče pro turnaje Český pohár dospělých. Hracím míčem bude Mikasa. Na všech ostatních turnajích zůstává Gala, jako tradiční partner beachvolejbalu. I v dospělé kategorii jsme se nevyhnuli šetření, dochází k částečnému snížení prize money.

Kalendář Národní tour 2023 – ZDE

Jménem Výboru ABV přeji všem skvělou a zdravou sezónu beachvolejbalu, moc děkuji partnerům v čele se Skupinou ČEZ a pojišťovnou UNIQA, všem promotérům, rozhodčím, dobrovolníkům a v neposlední řadě hráčkám a hráčům. Bez Vás by beachvolejbal nebyl.

Autor: Jan Meruna – předseda ABV

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *